Ako sa ľudia na sídliskách zbavujú starého nábytku? Jednoducho založia skládku


Foto: Ako sa ľudia na sídliskách zbavujú starého nábytku? Jednoducho založia skládku

Na žilinských sídliskách je čoraz väčším problémom zakladanie skládok s odpadom. Mnohí obyvatelia, ktorí sa zbavujú starého a nepotrebného nábytku, ho často len niekam voľne položia. Najčastejšie to býva ku kontajnerom na komunálny odpad. Pravdepodobne očakávajú, že pri vývoze odpadu sa o neho pracovníci spoločnosti postarajú. Avšak, nábytok ani elektronika nepatria do kontajnerov na komunálny odpad a tak aj po ich vyprázdnení zostávajú tieto veci stále na svojom mieste.

Na už existujúcu kopu potom prikladajú obyvatelia ďalší odpad, čím sa skládka len zväčšuje a to až dovtedy, kým ju mesto neodstráni. Nepekný pohľad na staré matrace, skrinky, televízory či dokonca aj interiérové dvere sa bežne naskytá na všetkých štyroch sídliskách.

Na tieto skládky nedávno upozornila na sociálnej sieti aj Mestská polícia v Žiline. Tá môže pôvodcom uložiť aj pokutu. Všetci, ktorí sa chcú zbaviť uvedeného odpadu, môžu využiť každoročne zber nadrozmerných odpadov. Ten vykonáva mesto vo všetkých mestských častiach a pravidelne, viac krát do roka. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu