V Budatíne pribudla pri ceste kamera, mesto ani dopravný inšpektorát o nej nič nevedia


Foto: V Budatíne pribudla pri ceste kamera, mesto ani dopravný inšpektorát o nej nič nevedia

Koncom januára 2018 si obyvatelia Budatína ale aj vodiči jazdiaci cez túto mestskú časť všimli, že na hlavnej ceste smerom do Zádubnia, bolo umiestnené neznáme dopravné zariadenie. Kamera s bielou skrinkou umiestnená na stĺpe pripomína niektorým radar, iní si zasa myslia, že ide len o zariadenie na zbieranie údajov o premávke - počítanie áut. 

Na základe viacerých otázok čitateľov sme sa preto snažili zistiť, o aké zariadenie ide a na čo vlastne slúži. Ako prvé sme oslovili vedenie mesta. Mesto Žilina nemá informácie o umiestnení tohto dopravného zariadenia, prosím obráťte sa v tejto veci na Okresný dopravný inšpektorát v Žiline,“ uviedla hovorkyňa Barbora Zigová.

O umiestnenom zariadení nevie nič ani polícia.

„Okresný dopravný inšpektorát OR PZ v Žiline nemá žiadne informácie ohľadom umiestnenia dopravného zariadenia pri ceste č. III/ 2070 v Žiline - Budatíne,“ informovala nás hovorkyňa Jana Balogová.

Ako ďalšiu možnosť sme sa pokúsili zisťovať informácie aj vo Výskumnom ústave dopravnom a na Žilinskej univerzite.


„V tejto lokalite nemáme žiadne zariadenie, ktoré by získavalo údaje o premávke alebo fotografovalo vozidlá,“ uviedli telefonicky z Výskumného ústavu dopravného Žilina. Žilinská univerzita ešte vykoná preverenie a bude nás informovať. 

Kto namontoval toto neznáme zariadenie k ceste III. triedy je zatiaľ neznáme. Je ale isté, že nejde o radar, ktorý zaznamenáva vozidlá prekračujúce rýchlosť. Na získaní ďalších informácií pracujeme a budeme vás priebežne informovať.

Aktualizácia



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu