Gymnázium Hlinská bude mať športovo-rekreačný areál, vybuduje ho Žilinský samosprávny kraj


Foto: Gymnázium Hlinská bude mať športovo-rekreačný areál, vybuduje ho Žilinský samosprávny kraj

Mesto Žilina informovalo ešte v novembri 2017 o začatí stavebného konania pre stavbu s názvom “Gymnázium Hlinská 29, Žilina - športovo rekreačný areál”.

O stavebné povolenie požiadala spoločnosť A.R.K. ateliér, zastupujúca Žilinský samosprávny kraj, ktorý má v pláne na svojich pozemkoch za gymnáziom postaviť atletický ovál, hraciu plochu a basketbalové, volejbalové a hokejbalové ihrisko.

Atletický ovál má mať rozmery 170 x 85 metrov a bude slúžiť na atletiku a všetky dostupné športy ako beh, skok, hod a ďalšie. Basketbalové a volejbalové ihrisko bude tvoriť spoločná plocha s rozmermi 28 x 15 metrov. Hokejbalové ihrisko o rozmere približne 52 x 26 metrov s mantinelmi a bránkami bude možné využívať aj na hádzanú. 


Ateltický ovál s LED svietidlami

Celý areál má byť navyše osvetlený. Na osvetlenie atletického oválu sa použijú LED svietidlá umiestnené na stĺpoch s výškou 12 metrov. Hokejbalové ihrisko budú osvetľovať tzv. symetrické reflektory s vysokotlakovými výbojkami a na stĺpoch s výškou 6 metrov. V prípade basketbalového a volejbalového ihriska sa použije rovnaký typ osvetlenia aj výška stĺpov.

Samozrejmosťou je aj osvetlenie chodníkov, ciest aj parkoviska. V rámci realizácie budú vykonané aj terénne a sadové úpravy. V zmysle zverejneného oznamu sú navrhnuté so zreteľom na čo najmenšiu starostlivosť. 

Mesto Žilina, ako stavebný úrad, už v tejto veci začalo stavebné konanie. Účastníci konania mali 7 dní od doručenia oznámenia na pripomienky a námietky. Celý projekt sa môže rozbehnúť hneď po vydaní stavebného povolenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu