VIDEO: Pri včerajšej čelnej zrážke vyhasol život 69-ročného vodiča osobného auta


Foto: VIDEO: Pri včerajšej čelnej zrážke vyhasol život 69-ročného vodiča osobného auta
Galéria: 7 fotiek

Vo štvrtok 25. januára došlo okolo 16:00 hod. k čelnej zrážke osobného auta s nákladným na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom. Vodič osobného auta, žiaľ, zraneniam na mieste podľahol.

„69-ročný vodič osobného auta Renault Laguna z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s oprotiidúcim nákladným autom Iveco, ktoré viedol 57-ročný vodič. Po náraze vozidlo Renault odhodilo do zvodidiel v pôvodnom smere jazdy,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Pri dopravnej nehode utrpel 69-ročný vodič zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič nákladného auta utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia nad 42 dní. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

Cesta bola uzavretá takmer 4 hodiny a polícia odkláňala osobnú dopravu na obchádzku cez Terchovú. Nákladné autá museli čakať v kolóne. Križovatku na Košickej ulici bolo nutné vypnúť a riadi policajtmi.


Polícia vyzýva vodičov

  • Polícia opakovane vyzýva vodičov, aby jazdili opatrne a zodpovedne
  • Polícia žiada vodičov, aby jazdu prispôsobili stavu a povahe vozovke a svojim schopnostiam a sledovali situáciu v cestnej premávke
  • Polícia apeluje na vodičov, aby za volant nesadali pod vplyvom alkoholu

Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a pomáhajú vodičom. K bezpečnosti však musia prispieť všetci zodpovedným prístupom a správaním.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina