Hlavný kontrolór mesta Žilina Peter Miko sa vzdal funkcie


Foto: Hlavný kontrolór mesta Žilina Peter Miko sa vzdal funkcie Foto: ilustračné

Mestské zastupiteľstvo v Žiline, ktoré sa bude konať dňa 12. februára 2018, bude rokovať aj o informatívnom návrhu zo strany hlavného kontrolóra mesta Žilina Petra Miku, ktorý s k dátumu 1. mája 2018 vzdáva svojej funkcie. Peter Miko pôsobí vo funkcii hlavného kontrolóra mesta Žilina od 14. januára 2013, úrad teda opustí po viac ako piatich rokoch.

Mestskí poslanci budú musieť voliť nového kontrolóra, ktorý toho súčasného nahradí začiatkom mája. „Dopad na rozpočet je kladný, mesto ušetrí finančné prostriedky na plate hlavného kontrolóra, od jeho vzdania sa do nástupu do práce po zvolení nového hlavného kontrolóra,“ spresnil Miko v dôvodovej správe.

V uplynulom roku odhalil Peter Miko pochybnosti v hospodárení Centra voľného času na Kuzmányho ulici v Žiline, kontrolované obdobie zahŕňalo rok 2016. V súhrnnej správe identifikovali aj preplatenie faktúry za medzinárodný futbalový turnaj prípraviek, ktorý sa však podľa viacerých indícií neuskutočnil.

Podľa predkladanej správy o kontrolnej činnosti za rok 2017, ktorá smeruje do nadchádzajúceho zastupiteľstva, boli zistené porušenia finančnej disciplíny vo výške 695 382,82 eur, do rozpočtu mesta Žilina sa má vrátiť celkom 61 674,46 eur.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu