V Dolnej Štubni narazil vodič s automobilom do vlaku, cisterna bola v čase nárazu našťastie prázdna


Foto: V Dolnej Štubni narazil vodič s automobilom do vlaku, cisterna bola v čase nárazu našťastie prázdna Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ

Včera 18. januára 2018 pred šestnástou hodinou bola na Koordinačné stredisko integrovanej záchrannej služby v Žiline ohlásená dopravná nehoda osobného motorového vozidla a nákladného vlaku na železničnom priecestí SP 0539 v katastri obce Dolná Štubňa, okres Turčianske Teplice. K udalosti boli vyslaní traja hasiči z Hasičskej stanice v Turčianskych Tepliciach s jedným ks hasičskej techniky.

Po príjazde na miesto nehody bolo zistené, že osobné motorové vozidlo narazilo do cisterny vlakovej súpravy nákladného vlaku. Pri nehode došlo k zraneniu vodiča osobného motorového vozidla, ktorému zasahujúci hasiči poskytli predlekársku prvú pomoc a odovzdali ho do opatery Záchrannej zdravotnej služby. Hasiči zabezpečili havarované vozidlo proti vzniku požiaru a zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny.


Následnou obhliadkou vlakovej súpravy zistili, že cisterna nebola nárazom poškodená a v čase nehody bola prázdna. Po zdokumentovaní miesta nehody odtiahli havarované vozidlo mimo železničného priecestia a z vozňa odstránili plechovú časť z havarovaného vozidla, ktorá bránila bezpečnému odchodu vlakovej súpravy z miesta nehody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ