Na Okresnom súde budú dnes súdiť trojicu ľudí za vyhrážanie smrťou, vydieranie a ublíženie na zdraví


Foto: Na Okresnom súde budú dnes súdiť trojicu ľudí za vyhrážanie smrťou, vydieranie a ublíženie na zdraví Foto: ilustračné

Krajská prokuratúra Žilina informovala včera 18. januára o hlavnom pojednávaní, ktoré sa uskutoční dnes 19. januára 2018. Okresný súd v Žiline bude pojednávať v trestnej veci Michala G. a ďalších obvinených zo zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu vydierania, prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu ublíženia na zdraví. 

Prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina JUDr. Milan Cisarik informoval médiá o vážnych skutkoch, ktorých sa mali obvinení dopustiť a za ktoré budú súdení. 

1. skutok

Michal G. v presne nezistenej dobe dňa 26.01.2016 v Žiline - Strážove udrel čelom do hlavy Nikoletu, naložil ju na zadné sedadlo presne nezisteného motorového vozidla a previezol do ubytovacieho zariadenia, kde ju spoločne s Natáliou K. proti jej vôli držali do 30.01.2016. Michal G. počas tohto obdobia za stálej prítomnosti Natálie K. Nikoletu priviazal k posteli, vyhrážal sa jej, že jej kombinačkami vytrhá nechty a Natália K. jej dala pod krk remeň a ťahala jej dozadu hlavu.

2. skutok

Dňa 30.01.2016 Michal G. umožnil Nikolete opustiť ubytovňu v Žiline - Strážove s tým, že ak pôjde na políciu, tak ju zabije.


3. skutok

Dňa 31.01.2016 Michal G. na doposiaľ presne nezistenom mieste hodil Nikoletu do osobného motorového vozidla značky BMW 530D 560L modrej tmavej metalízy, s posádkou v zložení Natália K. a Erik K., pričom Michal G. viedol uvedené vozidlo BMW do obce Maršová - Rašov, okres Bytča, kde zastavil vozidlo v blízkosti objektu Muničných skladov Vojenského útvaru a držiac v ruke presne nezistenú krátku strelnú zbraň prikázal Nikolete, aby išla po poľnej ceste a vošla do lesa. Michal G. hrozil Nikolete, že musí zomrieť, že nemôžu riskovať, že prežije, na čo sa Nikoleta zľakla a dala sa na útek.

4. skutok

Počas úteku ju Natália K. udrela boxerom do hlavy a keď Nikoleta dobehla k vozidlu BMW odstavenému na ploche v blízkosti vstupnej brány do objektu Muničných skladov, pri vozidle ju čakal Erik K., ktorý ju fyzicky napadol a následne Michal G. a Natália K. ju udierali a kopali do hlavy a celého tela až dovtedy, ako na nich začal kričať strážnik z Muničných skladov, po čom nasadli do vozidla a odišli.

Ako uviedol JUDr. Milan Cisarik, pojednávanie je naplánované v čase o 09:30 hod. na Okresnom súde v Žiline, na ulici Hviezdoslavova. Podľa stránky Ministerstva spravodlivosti SR ide o hlavné pojednávanie bez rozhodnutia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajská prokuratúra Žilina