V Turskej doline si umývali automobil v potoku, na upozornenie reagovali tým, že nepoužívajú šampón


Foto: V Turskej doline si umývali automobil v potoku, na upozornenie reagovali tým, že nepoužívajú šampón Foto: čitateľ

Nahnevaný čitateľ Pavol nás upozornil na prípad, ktorý zažil na vlastné oči v Turianskej doline na Štedrý deň. V obľúbenej rekreačnej zóne za obcou Turie umývali dvaja muži v potoku terénny automobil. Namiesto toho, aby vozidlo očistili v autoumyvárni, využili priestor lesa a neprekážalo im ani to, že špina odtekala priamo do potoka.

Podľa čitateľa sa navyše jednalo o lesníkov, tí na jeho naliehanie zareagovali prekvapivo. „Na upozornenie reagovali tým, že vraj tam nemajú šampón. Auto polievali zvrchu aj špliechali zo spodu. Hlúposť, arogancia a bezohľadnosť zo strany vraj ochrancov prírody. A podľa toho to v Turianskej doline aj vyzerá,“ dodáva čitateľ, ktorý priložil aj fotografiu.



So žiadosťou o preverenie záležitosti sme sa začiatkom roka obrátili na Lesy Slovenskej republiky a Slovenskú inšpekciu životného prostredia, z Lesov Slovenskej republiky sme odpoveď nedostali. Zákon č. 326/2005 Z. z. o lesoch hovorí v § 31 bode 1 aj o zákaze manipulovať s látkami nebezpečnými pre prírodné prostredie, ku ktorým patria aj oleje a iné látky z motorových vozidiel. 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu