Pri včerajšej zrážke dodávky a osobného vozidla sa zranilo 10 osôb


Foto: Pri včerajšej zrážke dodávky a osobného vozidla sa zranilo 10 osôb
Galéria: 8 fotiek
Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ

Včera 3. januára 2018 po pätnástej hodine popoludní bola ohlásená na Koordinačné stredisko integrovanej záchrannej služby v Žiline dopravná nehoda osobného motorového vozidla s dodávkovým automobilom z Poľskej republiky, určeným na prepravu osôb. K nehode došlo na štátnej ceste I/59 v katastri obce Jasenová, okres Dolný Kubín. V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu desiatich osôb.

K udalosti boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Dolnom Kubíne a  hasiči zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Zasahujúci hasiči vymedzili miesto dopravnej nehody a havarované vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru. Spolupracovali so zdravotníkmi pri poskytovaní predlekárskej prvej pomoci a ošetrovaní zranených osôb a pomáhali pri ich naložení do vozidiel Zdravotnej záchrannej služby.

Účastníci nehody boli umiestnení do evakuačného autobusu, v ktorom čakali na odvoz do Poľska. Po zdokumentovaní miesta nehody políciou asistovali hasiči odťahovej službe pri nakladaní havarovaných vozidiel a následne zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny a očistili vozovku. Celkovo na mieste udalosti zasahovalo 6 profesionálnych hasičov s 2 ks hasičskej techniky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ