Obyvatelia Soliniek prišli o niekoľko parkovacích miest, pozemok je súkromný


Foto: Obyvatelia Soliniek prišli o niekoľko parkovacích miest, pozemok je súkromný
Galéria: 2 fotky

Niektorí obyvatelia sídliska Solinky sa ešte koncom decembra 2017 na nás obrátili s otázkou, čo sa stalo s parkovacími miestami na Javorovej ulici. Na spevnenej ploche, ktorú predtým viacerí využívali na parkovanie svojich áut, sa zrazu objavil zákaz vjazdu. Tesne pred vstupom na provizórne parkovisko bola osadená tabuľa, ktorá informuje o tom, že pozemok je súkromný, no je možné si ho prenajať práve za účelom parkovania.

Obyvatelia Javorovej ulice si po celý čas mysleli, že tento pozemok pred bytovkami patrí mestu Žilina. A práve preto ho roky využívali na odstavenie svojich vozidiel. Podľa katastra nehnuteľností je však vo vlastníctve súkromnej osoby. Majiteľ sa pravdepodobne rozhodol, že bezplatné parkovanie už ďalej ľuďom neumožní a odteraz zaň bude vyberať poplatok. Ľudia tak stratili približne 20 až 30 parkovacích miest.

„Nevieme odpovedať, prečo bol v minulosti tento pozemok odpredaný. Treba sa s touto otázkou obrátiť na toho primátora, za ktorého sa pozemok predal,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba. K odpredaju teda muselo dôjsť dávnejšie, ešte pred rokom 2010. Osoba, ktorá pozemok od mesta kúpila, s ním nič nepodnikla počas uplynulých viac ako 7 rokov.

„Za primátora Igora Chomu sa nestalo a ani by to nedopustil, aby bol pozemok strategického významu, ktorý by slúžil Žilinčanom, predaný do súkromných rúk,“ uzavrel Pavol Čorba. Či sa toto miesto v blízkej budúcnosti zastavia, alebo zostane slúžiť len ako platené parkovisko, je otázne.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu