Na Vianočnú večeru s babičkou zabudli jedlo, slávnostnú chvíľu zachránili traja dobrosrdeční ľudia


Foto: Na Vianočnú večeru s babičkou zabudli jedlo, slávnostnú chvíľu zachránili traja dobrosrdeční ľudia Foto: ilustračné

Krásny príbeh nám poslal čitateľ z Košíc, ktorý na sviatok sv. Štefana cestoval so svojou mamou do Žiliny kvôli tomu, aby oneskorene oslávili Vianoce aj s ich babičkou v penzióne. Radosť zo sviatkov vystriedal stres krátko po tom, ako zistili, že slávnostný obed zostal doma v Košiciach. To, čo nasledovalo, je ukážkový príbeh toho, ako k sebe dokážeme byť počas vianočných sviatkov milí a zhovievaví.

Vďaka novele zákona boli totiž obchody zatvorené aj v tento deň, zhánať jedlo v cudzom meste sa tak stalo poriadnou výzvou. Mladý muž sa rozhodol hľadať hocijaké jedlo s tým, aby aspoň trochu pripomínalo slávnostnú atmosféru patričnej chvíle. Jediné, k čomu sa cez rôzne telefonáty dopracoval, boli tri kúsky pizze. Všetko nasvedčovalo tomu, že vianočné posedenie bude netradičné. 

„Ihneď som zobral do ruky telefón a obvolával donáškové služby v Žiline. Samozrejme, nikto nedvíhal, všetko bolo zatvorené. Ostala už len posledná možnosť – čerpacie stanice. Snáď budú mať nejakú pizzu alebo čokoľvek, čo by aspoň trochu pripomínalo sviatočnú atmosféru Vianoc, namiesto bežnej penziónovej stravy. Telefón mi zdvihla jedna milá pani, ktorá mi na moje veľké potešenie oznámila, že majú posledné 3 kúsky pizze. Ani na chvíľu som neváhal a utekal som na čerpaciu stanicu OMV na ulici Sv. Cyrila a Metoda, kde som si tú pizzu nechal telefonicky rezervovať,“ opisuje čitateľ, ktorý dodal, že ani poriadne nevedel, kam ide.

Na pumpe zažil prekvapenie, o ktoré sa postarala mladá pracovníčka. „Keď som tam konečne s vyplazeným jazykom a celý spotený dobehol a vyrozprával im čo sa mi prihodilo a prečo tak súrne potrebujem tú pizzu, stalo sa niečo, čo aj mne samému urobilo tohtoročné vianočné sviatky výnimočnými a nezabudnuteľnými: Mladá slečna, ktorá tam pracovala, mi ponúkla svoj vlastný obed – domáci rezeň so šalátom! Myslel som, že snívam! Spolu so svojou milou kolegyňou mi to ešte aj krásne naservírovali na tanier, ohriali a zabalili. Nevedel som nájsť slová, ktoré by dostatočne vyjadrili moju nesmiernu vďaku za to, čo pre mňa a moju milovanú babinku urobili,“ pokračuje čitateľ.


V sérii dobrých skutkov pokračoval aj vodič, ktorý ho zaviezol s ešte teplým obedom do penziónu. „Ani na sekundu neváhal a odviezol ma späť k mojej babi. Cestou som sa dozvedel len toľko, že robí rozvoz jedla v nejakej donáškovej službe. Paradoxne, ešte aj v deň svojho voľna robil donášku jedla – a to celkom nezištne a ochotne bez váhania pomôcť dobrej veci,“ pokračuje mladík z Košíc.

Nakoniec teda všetko dobre dopadlo a trojica sa mohla spokojne slávnostne navečeriať. „Ešte teplý rezeň a šalát som položil na stôl mojej drahej starej mamy, ktorá si tak, aj napriek mojej zábudlivosti, mohla pochutnať na skvelom obede – a to práve vďaka tým trom neznámym dobrodincom, na ktorých láskavosť a obdivuhodnú ľudskosť nikdy nezabudnem, a ktorým z celého srdca prajem, aby mali Vianoce každý deň v roku a až do konca svojho života,“ uzatvára čitateľ, ktorý ďakuje dobrosrdečnej mladej slečne a jej kolegyni z čerpacej stanice OMV na Vlčinciach v Žiline a neznámemu vodičovi pracujúcemu v donáškovej službe v Žiline.

 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu