V Martine došlo k požiaru potravín, v ktorých bola pyrotechnika, spôsobená škoda je 270-tisíc eur


Foto: V Martine došlo k požiaru potravín, v ktorých bola pyrotechnika, spôsobená škoda je 270-tisíc eur

Vo štvrtok 28. decembra 2017 bol krátko pred 20:00 hod. na Krajské operačné stredisko HaZZ V Žiline ohlásený požiar predajne potravín v obci Valča, okres Martin. K požiaru boli vyslaní šiesti hasiči z hasičskej stanice v Martine s dvoma kusmi hasičskej techniky.

„Vykonaným prieskumom bolo zistené, že sa jedná o požiar vo vnútorných priestoroch objektu predajne potravín. Počas zásahu hasiči za použitia autonómnych dýchacích prístrojov vynášali zábavnú pyrotechniku, ktorá sa nachádzala v predajni. Do hodiny a pol od zahájenia zásahu hasiči požiar zlikvidovali a následne za pomoci termokamery skontrolovali priestory nad poškodenými stropnými podhľadmi,“ informoval mjr. Mgr. Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Pri požiari našťastie nedošlo k zraneniu osôb. Materiálna škoda spôsobená požiarom bola majiteľom predbežne odhadnutá na 270 000 €. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania príslušníkmi Požiarnotechnického a expertízneho ústavu MV SR v Bratislave.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu