V dňoch 18. - 24. decembra chytili policajti 25 opitých vodičov, deviati spôsobili dopravné nehody


Foto: V dňoch 18. - 24. decembra chytili policajti 25 opitých vodičov, deviati spôsobili dopravné nehody Foto: ilustračné

Polícia v Žilinskom kraji venovala aj v dňoch 18. - 24. decembra pozornosť dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. V 51. týždni tohto roka zaevidovali policajti na cestách v kraji 25 opitých vodičov.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 9 nafúkalo nad 1 promile
  • 7 nafúkalo pod 1 promile
  • 9 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody

Kysucké Nové Mesto

V piatok 22. decembra vo večerných hodinách spôsobil v meste Kysucké Nové Mesto dopravnú nehodu 31-ročný vodič na vozidle Škoda Felicia. Po dopravnej nehode mal vystúpiť z vozidla a odstrániť zadnú tabuľku s evidenčným číslom a z miesta nehody odísť. Neodišiel však ďaleko, asi po 500 metrov od miesta dopravnej nehody ho zastavila policajná hliadka. Následne sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,06 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,21 promile.


Ružomberok

V sobotu 23. decembra popoludní zastavila policajná hliadka na ceste I/18 v Hrboltovej, okres Ružomberok vodiča vozidla Renault Megane. 44-ročný vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,14 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,38 promile.

„Obidvaja vodiči boli obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu