Zmeny v žilinskom basketbale: Nový tréner aj návrat trojice Američanov


Foto: Zmeny v žilinskom basketbale: Nový tréner aj návrat trojice Američanov Foto: bkzilina.sk

Do extraligového tímu basketbalistov PP TV RAJ Žilina sa po kratšej prestávke vracia trojica zámorských hráčov v zložení Walter Wright, Brandon Conley a Brandon Holcomb. Američania patrili k výrazným oporám tímu, bez nich sa žilinskému tímu darilo horšie a po ich odchode nasledovala séria prehier.

Medzičasom PP TV RAJ Žilina angažovala ďalšieho Američana Bobbyho Browna, ten už odohral v drese Žiliny tri stretnutia a predstavil sa aj na smečiarskej súťaži v rámci All-Stars zápasu v Bratislave.Klub potvrdil, že Brown zostane súčasťou tímu aj po návrate trojice, ktorá získala víza v rámci pilotného projektu.

„Podarilo sa vybaviť pre hráčov národné víza. Šlo o pilotný projekt, takže to nebolo jednoduché. Sme radi, že to vyšlo, bude to prospešné pre všetky kluby rôznych športov. Najmä sme ale radi, že sa vrátili naši overení, kvalitní hráči,“ uviedol pre klubový web generálny manažér klubu Ondrej Šoška.

V PP TV RAJ Žilina došlo aj k výmene trénera, hlavným trénerom sa stáva Richard Uhrina a asistovať mu bude Peter Muhlberger. Obaja majú v Žiline dlhoročné skúsenosti s trénovaním rôznych vekových kategórií.

„V Žiline sme zmenili aj trénerov. Máme ich v klube viac, chceli sme dať šancu ďalším, aby sa ukázali. Maroš Moravčík je nádejný tréner, ktorý má budúcnosť. Momentálne ho nahradí Richard Uhrina ako hlavný tréner a Peter Muhlberger ako mentor a asistent,“ uzavrel Šoška pre klubový web.

Rozpis zápasov PP TV RAJ Žilina nájdete na tomto odkaze:




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: bkzilina.sk