Vodič z Česka sa zamkol v aute a nechcel otvoriť policajtom, neskôr nafúkal 2,27 promile


Foto: Vodič z Česka sa zamkol v aute a nechcel otvoriť policajtom, neskôr nafúkal 2,27 promile

V pondelok 18. decembra riešili policajti v Ružomberku zvláštny prípad. 35-ročný Martin, občan Českej republiky, viedol po ceste I/18 v Ružomberku v smere na Žilinu nákladné motorové vozidlo Daf s návesom. Pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy, vykonával nekoordinovanú jazdu zo strany na stranu a nemal zapnuté predpísané osvetlenie na vozidle, čím upútal pozornosť policajnej hliadky. Policajti vodiča predpísaným spôsobom zastavili v mestskej časti Černová. 

Vodič sa v aute uzamkol a nechcel vystúpiť

Počas kontroly sa 35-ročný vodič uzamkol vo vozidle a nereagoval na opakované výzvy, aby vystúpil z vozidla a predložil doklady. Z uvedeného dôvodu policajti použili donucovacie prostriedky. Obrannou tyčou rozbili okno na spolujazdcových dverách a použili aj slzotvorný plyn. Následne už obvinený muž reagoval na výzvy policajtov, vypol motor a opustil priestor vozidla.

Počas kontroly sa následne podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,09 mg/l, čo predstavuje v prepočte 2,27 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mu preto obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Zároveň skončil skrátené vyšetrovanie a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina