Niektoré vrchy Malej Fatry sú na ceduli z novej vyhliadky nesprávne označené, Mojš ich vymení


Foto: Niektoré vrchy Malej Fatry sú na ceduli z novej vyhliadky nesprávne označené, Mojš ich vymení

Pred niekoľkými dňami sme vás informovali o osadení informačných ceduliek na novopostavenej vyhliadke, ktorá sa nachádza na konci mosta na Vodnom diele Žilina, zo strany bližšie k Mojšu. Krátko po zverejnení nás však čitatelia upozornili na to, že na jednej z cedúľ sú nesprávne označené vrchy.

„Je to pekné, len to jemne doplietli. To, čo je tam ako Vráta, sú skôr Biele Skaly, Malý Kriváň je v skutočnosti Stratenec, Veľký Kriváň je v skutočnosti Malý Kriváň, Grúň je neviem presne čo ale Grúň určite nie, a neviem ani čo je Rozsutec, ale skutočný Veľký Rozsutec je o dosť viac napravo, až mimo záberu by som povedal. Takže zo šiestich vrchov je tam správne jeden a pol,“ zareagoval čitateľ.

Tabule stiahli, vyrábajú nové so správnym označením

To, že správne určeným je azda len vrch Suchý, potvrdila aj Gabriela Kalašová zo Správy Národného parku Malá Fatra. Ostatné vrchy sú podľa jej slov nesprávne alebo minimálne diskutabilne označené. Ako môžete vidieť na fotografii z priloženého propagačného materiálu, vrchy nie sú tak zhustené ako v prípade perspektívy na ceduli.



„Podľa mňa tá fotka je tiež nie celkom vhodne zvolená, treba vystihnúť bezoblačné počasie, Rozsutec by mal byť napríklad úplne vľavo, a neviem či je ešte na zábere, alebo nie. Najlepšie by bolo dohodnúť sa so spracovateľom, či s tým, kto to objednal a zaplatil, nech sa urobí nový obrázok so správnymi popismi,“ uviedla Kalašová. Zamestnanci Správy NP Malá Fatra sú ochotní pomôcť aj pri konzultovaní nového návrhu.

Ako nám potvrdili aj z obce Mojš, tabule vyrobia nanovo a vymenia. Staré tabule už boli stiahnuté. „Tabule sme už stiahli a vyrábajú sa nové, so správnym označením,“ uviedla Marta Kušnierová z Obecného úradu v Mojši.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu