Diviaky sa opäť objavili v Závodí, nereagujú ani na výstražné signály


Foto: Diviaky sa opäť objavili v Závodí, nereagujú ani na výstražné signály

Problém s divou zverou je v Žiline dlhodobý, aj preto mesto Žilina v októbri pristúpilo spolu s dobrovoľníkmi k čisteniu okolia Priemyselnej ulice v Závodí. Jej cieľom bola prevencia voči výskytu diviakov, zapojili sa do nej poľovníci, dobrovoľne aj niektorí príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia v Žiline, zamestnanci mesta, mestskej polície a viceprimátor Anton Trnovec.


V uplynulých dňoch zazrel náš čitateľ diviaky aj na ulici Gogoľova 2 v Závodí, ktorá sa nachádza pod Hájikom relatívne ďaleko od lesa. „Dlhú chvíľu som na ne svietil diaľkovými svetlami a dokonca som aj trúbil. A nič, ani náznak strachu. Snáď to niekto už začne riešiť..“ uviedol čitateľ Stanislav, ktorý nám poslal aj video zo štvrtka.


Mesto nemá kompetencie na to, aby zjednalo nápravu s diviakmi, pretože toto je v rukách Slovenského poľovníckeho zväzu a Poľovníckeho združenia HUBERTUS. V tejto veci neustále tlačíme na vlastníkov pozemkov, aby ich udržiavali, čím sa predchádza zdržiavaniu diviakov v krovinách a vo vysokej tráve. Prosíme občanov, aby v prípade výskytu diviakov v intraviláne mesta kontaktovali členov Poľovníckeho združenia HUBERTUS,“ uviedol pred časom hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.


 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu