Vianočná aukcia zožala veľký úspech, vydražilo sa 14 400 eur, výťažok poputuje do nadácie LÚČ


Foto: Vianočná aukcia zožala veľký úspech, vydražilo sa 14 400 eur, výťažok poputuje do nadácie LÚČ
Galéria: 4 fotky
Foto: Mesto Žilina

Vianočná benefičná aukcia výtvarného umenia, ktorú organizovalo mesto Žilina v spolupráci s aukčnou spoločnosťou Darte, zožala väčší úspech, ako sa očakávalo. Na aukcii sa podarilo vydražiť neuveriteľných 14 400 eur. Dohodnutý výťažok 20% poputuje do nadácie LÚČ.

Vianočná benefičná aukcia výtvarného umenia sa konala v piatok 8. decembra v Rosenfeldovom paláci. Pred aukciou bola kolekcia diel sprístupnená na bezplatnú prehliadku. Túto možnosť, vidieť jedinečné diela od významných slovenských a svetových výtvarníkov, si nenechalo ujsť veľké množstvo ľudí. Rovnako aj samotnej dražby sa zúčastnilo viacero záujemcov a výsledkom je vydražená suma 14 400 eur.

„Keďže takéto podujatie bolo prvýkrát v Žiline, išli sme s kožou na trh. Ukázalo sa, že odvážnemu šťastie praje. Výťažok z aukcie v hodnote 2 880 eur pomôže zdravotne hendikepovaným rodičom s deťmi, týraným ženám a deťom bez rodičov, ktorí žijú v zariadení LÚČ v Žiline. Spoločne sme tak pomohli aspoň trochu zlepšiť ťažké osudy týchto ľudí a detstvo ich detí,“ povedal o aukcii Patrik Groma.

Konateľ aukčnej spoločnosti Darte Dr. Jaroslav Krajňák, PhD. má z tohto výnimočného podujatia dobrý pocit a dúfa v jeho ďalší ročník: „Žilina má nádherný Rosenfeldov palác, umenia znalých a milých obyvateľov a veľmi príjemnú atmosféru. Veľmi radi urobíme podobnú spoločnú aukciu s mestom aj v budúcom roku a opäť pomôžeme ľuďom v núdzi,“ povedal.

Všetkým, ktorí kúpou obrazu podporili dobrú vec, patrí veľké ďakujem.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina