Osobitná kontrola v Žilinskom kraji 3.10.2014


Foto: Osobitná kontrola v Žilinskom kraji 3.10.2014

Polícia v Žilinskom kraji pokračuje na cestách vo vykonávaní osobitných kontrol s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Policajti v piatok 3. októbra 2014 vykonajú na území Žilinského kraja osobitnú kontrolu zameranú na kontrolu dodržiavania povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti.

V rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči zastavení priamo na ceste pri porušení zákona o cestnej premávke, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.


Počas osobitnej kontroly vo štvrtok 2.10.2014 policajti zistili 57 priestupkov. 48 priestupkov vybavili v blokovom konaní, osem napomenutím a jeden postúpili do správneho konania. Najviac priestupkov bolo zistených za prekročenie ustanovených rýchlostí (26). Ďalšie za jazdu bez ustanoveného osvetlenia, nesprávny spôsob jazdy, nepoužitie bezpečnostného pásu, či porušenie ostatných pravidiel cestnej premávky. Alkohol bol vykonanou dychovou skúškou zistený u jedného vodiča motorového vozidla (0,15 mg/l alkoholu v dychu,  čo je v prepočte 0,31 promile), ktorému bol zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda.. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu