AKTUÁLNE: Erika Jurinová sa stala župankou Žilinského samosprávneho kraja, máme aj nových poslancov


Foto: AKTUÁLNE: Erika Jurinová sa stala župankou Žilinského samosprávneho kraja, máme aj nových poslancov Foto: Facebook Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti

Dnes sa v priestoroch Sobášneho paláca v Bytči konalo o 10:00 hod. ustanovujúce zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja, na ktorom boli vymenovaní noví krajskí poslanci aj nová županka Erika Jurinová. Tá v novembrových voľbách zvíťazila s jednoznačným náskokom a po dvanástich rokoch tak vymení na poste predsedu kraja Juraja Blanára. Erika Jurinová sa vzdá poslaneckého mandátu v Národnej rade Slovenskej republiky.

Sobášny palác v Bytči je súčasťou známeho zámockého areálu a patrí medzi najvýznamnejšie renesančné pamiatky v strednej Európe. Samotný areál pozostáva z renesančného kaštieľa so štvorcovým pôdorysom (od roku 1970 národná kultúrna pamiatka), Sobášneho paláca, pôvodne staršej budovy prestavanej v klasicistickom štýle a vstupnej budovy z konca 19. storočia.

„Sľubom som potvrdila moje odhodlanie obhajovať záujmy všetkých občanov Žilinského kraja. Ďakujem môjmu predchodcovi Jurajovi Blanárovi za všetko dobré, čo pre náš kraj urobil. Dnešným dňom, týmto slávnostným zasadnutím sa začína nové volebné obdobie pre mňa, volených zástupcov - poslankyne aj poslancov, ale najmä pre obyvateľov nášho kraja, ktorí v závere volebného obdobia budú tí, ktorí vystavia našej práci vysvedčenie,“ uviedla Erika Jurinová vo svojej úvodnej reči.


Nižšie si môžete pozrieť priamy prenos a následne záznam, ktorý naživo zo Sobášneho paláca prenášalo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktorého predstaviteľkou je novozvolená županka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová.

ERIKA JURINOVÁ SA OFFICIÁLNE STÁVA ŽUPANKOU ŽILINSKÉHO KRAJA

Posted by OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti on 4. december 2017


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu