Dopravná nehoda pri Celulózke vyradila semafor, vodička idúca na červenú nafúkala 0,33 promile


Foto: Dopravná nehoda pri Celulózke vyradila semafor, vodička idúca na červenú nafúkala 0,33 promile

Včera 29. novembra došlo v čase okolo 17:00 hod. k dopravnej nehode na svetelnej križovatke v Žiline - Pri celulózke. Priamo v strede križovatky sa zrazili dve osobné autá a doprava zostala ochromená na takmer hodinu. Následkom nehody došlo k poškodeniu semafora, preto dopravu museli riadiť policajti. 

„K nehode došlo tak, že 43-ročná vodička vozidla Škoda Fabia, idúca v smere od Martina do Žiliny, na svetelnej križovatke nerešpektovala svetelné dopravné znamenie červenej farby STOJ a vošla do križovatky v priamom smere, pričom prednou časťou narazila do v protismere odbočujúceho vozidla Mercedes,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

„Chvíľu som čakal, lebo nebolo jasné, či kamión v pravom pruhu bude dobrzďovať, v ľavom pruhu nebolo žiadne auto. A keď som vošiel do križovatky, zrazu tam bola tá biela Fabia,“ uviedol vodič, ktorý na Mercedese odbočoval z Košickej do Celulózky.

U vodičky bola vykonaná dychová skúška s výsledkom 0,16 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 0,33 promile. Pri udalosti sa našťastie nikto z účastníkov nezranil. Semafor však zostal vypnutý a preto musia vodiči čakať a dávať prednosť autám na frekventovanom hlavnom ťahu. Z tohto dôvodu sa tvoria na ulici Pri Celulózke aj Košická mierne kolóny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu