Na Hájiku ráno opäť behali diviaky okolo zastávok MHD a po parkoviskách, obyvatelia majú strach


Foto: Na Hájiku ráno opäť behali diviaky okolo zastávok MHD a po parkoviskách, obyvatelia majú strach
Galéria: 4 fotky

Obyvatelia sídliska Hájik nás dnes ráno upozornili na ďalší pohyb diviakov v okolí zastávok MHD a parkovísk. Niekoľko menších sa pohybovalo po parkovisku pri predajni TESCO a následne aj v okolí zastávok Slnečné námestie, Mateja Bela a hlavnej cesty. Diviaky hľadali potravu v odpadkových košoch ale aj na trávnatých plochách. Väčšina zelených plôch okolo ciest aj bytoviek je veľmi rozrytá, čo svedčí o tom, že sa vracajú často, no skôr v nočných hodinách.

V posledných dňoch sa ale objavujú aj ráno, kedy ľudia idú do práce a školy. Mnohí majú strach a boja sa, aby ich diviaky nezranili. Nemôžu sa dostať k autám, či nastúpiť do autobusu, pretože majú strach. Inak tomu nebolo ani dnes ráno. „Neviem dokedy chce mesto čakať s opatreniami, ale máme strach chodiť po sídlisku. Ráno po 06:00 hod. sa takto veselo pohybujú po sídlisku a hľadajú potravu,“ uvádza čitateľka, ktorá žije na Hájiku.

So žiadosťou o informácie, kedy sa pristúpi k opatreniam, sme sa obrátili aj na vedenie mesta. Článok budeme po získaní informácií aktualizovať.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu