Žilinská župa ide rekonštruovať časť Hornooravskej nemocnice za 3,7 milióna eur


Foto: Žilinská župa ide rekonštruovať časť Hornooravskej nemocnice za 3,7 milióna eur Foto: ŽSK

Žilinská župa kompletne zrekonštruuje a rozšíri gynekologicko-pôrodnícke oddelenie Hornooravskej nemocnice v Trstenej. Informovala o tom dnes hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková. Schválený projekt modernizácie bude financovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

„Na obnovu môžeme využiť eurofondy a spolufinancovanie z rozpočtu ŽSK vo výške päť percent. Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie prejde nielen rekonštrukciou, ale jeho priestory aj rozšírime a pribudne okolo 280 nových prístrojov a zariadení, vďaka čomu sa budú pacientky liečiť a zotavovať v kvalitnejších podmienkach,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Hornooravská nemocnica je jediná župná nemocnica, ktorá aktuálne môže čerpať eurofondy. Ako jediná totiž spĺňa prísne európske podmienky, ktoré vyžadujú práve vyrovnané záväzky voči sociálnej poisťovni. Žilinský samosprávny kraj si zachoval v priamej pôsobnosti župné nemocnice v Trstenej, Dolnom Kubíne, Čadci a Liptovskom Mikuláši, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť pre približne 333-tisíc pacientov.

Od vzniku samosprávnych krajov investovala župa do ich rozvoja 48,5 milióna eur, vybudovala moderné urgentné príjmy, nakúpila špičkové prístrojové, materiálno-technické vybavenie a obnovila desiatky oddelení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK