Vlci sa celý mesiac nebudú holiť, MsHK Žilina podporuje charitatívny projekt MOVEMBER


Foto: Vlci sa celý mesiac nebudú holiť, MsHK Žilina podporuje charitatívny projekt MOVEMBER Foto: mshkzilina.sk/

Hokejisti MsHK Žilina sa zapojili do ďalšieho charitatívneho projektu, počas novembra si nebudú holiť fúzy na podporu MOBEMBRA. Celosvetovo známa udalosť, ktorá trvá každoročne počas jedenásteho mesiaca v roku, spočíva v tom, že podporovatelia si nechajú narásť fúziky a bradu na zviditeľnenie mužských zdravotných problémov - rakoviny prostaty, rakoviny semenníka či samovraždy.

„Ľudia budú môcť hlasovať o najlepšie fúziky, aktívnu účasť prisľúbil aj prezident SZĽH Martin Kohút,“ uviedli ešte v septembri na tlačovej konferencii predstavitelia Slovenskej asociácie hráčov ľadového hokeja. Na stretnutí kapitánov nechýbal ani ten žilinský Rastislav Konečný. „Samozrejme, chceme pomôcť pre dobrú vec aj my v Žiline. Som presvedčený, že táto akcia má zmysel a hlavne adresnú pomoc,” uviedol Konečný pre klubový web.

Následne si fanúšikovia budú môcť vydražiť aj špeciálne dresy s “movembrovou” tematikou, čím podporia partnera projektu Ligu proti rakovine. Rovnakej organizácii pomohli Vlci v marci tohto roka po tom, ako vydražili špeciálnu ružovú edíciu dresov zo zápasu proti HK Poprad. Výťažok z tejto zbierky poputoval na prevenciu a liečbu rakoviny v rámci spomínaného občianskeho združenia, okrem neho peniaze pomohli aj projektu Avon proti rakovine prsníka a onkologickému oddelenia Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.

Aukcia bude spustená v najbližších dňoch, zatiaľ je možné hlasovať o najlepšie fúziky

V priebehu nasledujúcich dní by mala byť na stránke Slovenskej asociácie hráčov ľadového hokeja spustená dražba, fanúšikovia môžu zatiaľ hlasovať o najlepšie fúziky. Vo výbere zo zaslaných fotografií sú aj traja Žilinčania, nižšie si môžete pozrieť ich súťažné fúziky.


Lukáš Jurík



Michal Švihálek


Félix-Antoine Poulin


Vlkov môžete hlasom podporiť na http://www.sihpa.net/movember/#cg


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu