Mesto Žilina predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk aj realizáciu lávky medzi Brodnom a Vraním


Foto:  Mesto Žilina predĺžilo lehotu na predkladanie ponúk aj realizáciu lávky medzi Brodnom a Vraním
Galéria: 16 fotiek
Foto: uvo.gov.sk

Obyvatelia Brodna a Vrania, ktorí denne využívajú lávku spájajúcu tieto dve mestské časti Žiliny, sa v lete mohli radovať. Mestskí poslanci totiž na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline schválili dňa 5. júna 2017 investičný zámer pre vybudovanie novej lávky pre peších. Tá súčasná je v dezolátnom stave, napriek tomu ju denne využívajú desiatky až stovky obyvateľov Brodna a Vrania.

Lávku mali podľa pôvodného zámeru postaviť ešte tento rok, jeden z potenciálnych uchádzačov vo verejnom obstarávaní poukázal na to, že lehota na realizáciu diela je príliš krátka. Lávku mal víťaz obstarávani postaviť, podľa pôvodného návrhu, už do 45 dní. Žiadateľ vo svojom návrhu na vybavenie žiadosti o nápravu navrhol, aby bola táto lehota predĺžená na 180 dní.

Mesto námietkam vyhovelo v plnej miere. „Verejný obstarávateľ akceptuje všetky odborné pripomienky vo vzťahu k termínu realizácie diela a konštatuje, že pôvodne stanovená lehota na jej vykonanie bola nedostačujúca,“ spresňuje oprava k súťažným podkladom na stránke Úradu pre verejné obstarávanie. Celková predpokladaná hodnota výstavby lávky je vo výške 441 500 eur bez DPH.

Súčasťou súťažných podkladov sú aj vizualizácie, šírka mostovky by mala byť približne 2,5 metra. Fotografie z vizualizácií si môžete pozrieť vo fotogalérii nižšie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu