Zvolili sme si zmenu: Žilinský samosprávny kraj povedie Erika Jurinová!


Foto: Zvolili sme si zmenu: Žilinský samosprávny kraj povedie Erika Jurinová!

Na základe neoficiálnych výsledkov, ktoré vychádzajú zo spočítaných približne 78% celkových hlasov, je už takmer isté, že Žilinský samosprávny kraj bude viesť historicky vôbec prvá žena na poste predsedu samosprávneho kraja na Slovensku. Vzhľadom na vysoký rozdiel medzi Erikou Jurinovou a končiacim županom Jurajom Blanárom je už takmer nemožné, aby bol tento priebežný stav zvrátený.

Obyvatelia Žilinského samosprávneho kraja si tak po dlhých dvanástich rokoch zvolili zmenu v jeho vedení, na novú županku čaká viacero výziev vrátane dopravy či zdravotníctva. Aj touto cestou jej k výhre gratulujeme a prajeme veľa úspechov pri riadení nášho kraja. V príspevku nižšie môžete sledovať vývoj percent dvoch najväčších favoritov volieb až do konca predstavovania neoficiálnych výsledkov volieb zo strany Štatistického úradu.

„Treba poďakovať aj voličom, ktorí dali hlas priamo mne, cítim to ako záväzok do budúcnosti. Ak sa výsledok potvrdí, nebudem župankou iba pre svojich voličov, ale pre všetkých obyvateľov kraja. Každopádne chcem tomu odovzdať všetko, chcem to robiť naplno a s láskou, motiváciou je to, aby sa žilo lepšie ľuďom. Po príchode na úrad sa vzdám poslaneckého mandátu, splním tak prvý sľub, ktorý som dala,“ dodala na margo predvolebných výsledkov pre televíziu TA3 Erika Jurinová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu