Zásah polície v Domove dôchodcov na Solinkách, volebné lístky mali byť už zakrúžkované


Foto: Zásah polície v Domove dôchodcov na Solinkách, volebné lístky mali byť už zakrúžkované

Deň volieb do VÚC začal dnes približne o 05:00 hod. ráno, vtedy členovia volebných komisií postupne prichádzali do volebných miestností. Tam postupne všetko pripravili, zoznámili sa a čakali na siedmu hodinu, kedy už voliči mohli prísť, dať hlas svojmu kandidátovi. Rovnako aj žilinskí policajti boli od skorých ranných hodín na nohách a čakali vo svojich obvodných oddeleniach na inštrukcie, kde, kedy a ako majú postupovať ako hliadky dozerajúce na priebeh volieb.

Polícia od rána monitorovala pridelené úseky a okrem drobných preverení na úseku poriadku a majetkových a dopravných deliktov nezaznamenala nič vážne. V čase okolo 10:00 hod. však operačné stredisko KR PZ v Žiline poslalo hliadky na preverenie do Domova dôchodcov na sídlisku Solinky v Žiline. Tam malo údajne dochádzať k volebnej korupcii, a to tak, že dôchodcovia mali mať pripravené vzory hlasovacích lístkov, ktoré mali byť už zakrúžkované. Tieto lístky mali slúžiť ako vzor pre ubytovaných seniorov. Na skutočnosť nás upozornil čitateľ, ktorý si všimol zásah policajtov pri Domove dôchodcov.

Podľa našich informácií na mieste zasahovali tri hliadky polície, ktoré prešli všetky poschodia ubytovacieho zariadenia pre seniorov, ale nezistili žiadne protiprávne konanie. O uvedenú situáciu na mieste sa zaujímal aj náš čitateľ. Ten sa snažil získať informácie od policajta, ktorý na mieste zasahoval. Nič bližšie sa však nedozvedel, okrem toho, že príslušníci Policajného zboru na mieste nič nezistili.

Bližšie informácie zisťujeme.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu