Nedal prednosť vozidlu na hlavnej ceste, po nehode z miesta ušiel


Foto: Nedal prednosť vozidlu na hlavnej ceste, po nehode z miesta ušiel
Galéria: 1 fotka

V noci zo soboty 27.septembra na nedeľu sa stala dopravná nehoda v obci Rosina pri Žiline. Vodič taxíka, ktorý mal ísť so svojim vozidlom po hlavnej ceste podľa prvých informácií nedostal prednosť od vozidla Subaru prichádzajúceho z vedľajšej cesty.

Následkom nedania prednosti došlo k zrážke vozidiel. Vodič tmavého Subaru, ktorý nehodu zavinil z miesta nehody ušiel. Vodič taxíka utrpel len mierne poranenia.

Udalosť sa mala stať okolo 22:00 hod. Dokumentovanie nehody a vyšetrovanie na mieste trvalo takmer 4 hodiny.

Radko Moravčík, policajný hovorca poskytol nasledovné vyjadrenie:

“Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline obvinil 16-ročného mladistvého z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obvinený sa 27. septembra okolo 20.00 hodiny v mieste bydliska zmocnil motorového vozidla Subaru Forester v hodnote 27.900.-€ s úmyslom prechodne ho používať. Motorové vozidlo užíval až do 22.00 hodiny (27. septembra), kedy mal s ním účasť na dopravnej nehode v obci Rosina, okres Žilina. Motorové vozidlo viedol v čase zákazu činnosti viesť motorové vozidlá, ktorý mu bol právoplatne uložený rozhodnutím Okresného dopravného inšpektorátu Žilina v júli 2014 na obdobie jedného roka. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.”




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu