Poslanci neschválili odkúpenie pozemku pod AŽIŠ-om za násobne vyššiu sumu oproti posudku


Foto: Poslanci neschválili odkúpenie pozemku pod AŽIŠ-om za násobne vyššiu sumu oproti posudku

Ešte v polovici októbra sme vás informovali o tom, že na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline smeruje aj návrh na odkúpenie pozemku v katastri obce Budatín, ktorý sa nachádza pod zamýšľaným Areálom športu Dubeň v Žiline. Väčšinový majiteľ pozemku, spoločnosť Reality Holding+, zareagovala na oslovenie zo strany mesta Žilina so žiadosťou o odkúpenie troch parciel ponukou vo výške 70 eur za meter štvorcový.

Ako však spresňoval aj samotný materiál, znalecký posudok určil jednotkovú cenu pozemku na úrovni 15,49€ za meter štvorcový, teda viac ako štvornásobne nižšiu. Pri predkladaní materiálu uviedol aj primátor mesta Žilina Igor Choma svoj názor, že cena je podľa neho neadekvátna. Po krátkej diskusii poslanci návrh jednoznačne neschválili, proti hlasovalo 25 poslancov, zdržali sa dvaja.

Mesto tak nateraz nezíska pozemok o výmere 4 315 m2, z ktorého 675,30 m2 spoluvlastní Slovenský pozemkový fond a zvyšné tri podiely v zmysle listu vlastníctva sú zapísané v prospech spoločnosti Reality holding+. Práve plochu celkovej výmery 3639,70 metrov švorcových chcel súkromný vlastník odpredať za 254 779 eur. Podľa ceny stanovenej znalcom je však jeho hodnota v absolútnom vyjadrení len 56 378,95 eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu