Kandidáti na predsedu Žilinského samosprávneho kraja spolu diskutovali pri troch príležitostiach


Foto: Kandidáti na predsedu Žilinského samosprávneho kraja spolu diskutovali pri troch príležitostiach Foto: ilustračné

Už o šesť dní prebehnú na území Slovenska voľby do VÚC 2017, v ktorých si budú obyvatelia voliť zástupcov do samospráv vyšších územných celkov. Spolu 57 poslancov, ako aj nového predsedu, si budeme voliť aj v Žilinskom samosprávnom kraji, kde sa o tento post uchádza 8 kandidátov. Tých bolo pôvodne deväť, v jednej z dvoch televíznych diskusií sa rozhodol kandidát vzdať v prospech inej kandidátky.

Práve potenciálni predsedovia Žilinského samosprávneho kraja sa snažili v uplynulých mesiacoch presvedčiť voličov územia s takmer 700-tisíc obyvateľmi o ich plánoch a zámeroch v prípade, že im voliči zveria dôveru. Kandidáti na županov sa stretli vo viacerých diskusiách, nikdy však v plnom počte. Prvá diskusia sa konala v OZ Proti Korupcii na Kamennej ceste, zúčastnili sa jej nakoniec štyria kandidáti - Peter Cibulka, Erika Jurinová, Ján Mikolaj a Marián Murín.

Súčasný predseda ŽSK odmietol svoju účasť a označil združenie za zaujaté rovnako ako vtedy, keď mal vysvetľovať kauzu nákupu predraženého CT prístroja. Prvá diskusia trvala suverénne najdlhšie a ponúkla aj priestor pre divácke otázky s možnosťou priamej konfrontácie kandidátov. Vďaka OZ Proti Korupcii je dostupná vo forme dvoch videozáznamov, pozrieť si ich môžete nižšie.




Ďalšia, v poradí druhá verejná diskusia, sa konala v rámci cyklu Voľby do samosprávnych krajov 2017 na obrazovke verejnoprávnej RTVS. Spolu 8 kandidátov diskutovalo v tematických blokoch, každý z nich mal vyčlenený šesťminútový priestor na vyjadrenie svojich názorov. Diskusiu je možné pozrieť si na tomto odkaze
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12721/139938

Poslednú verejú diskusiu priniesla televízia TA3 v piatok 27. októbra, kandidáti mali k dispozícii dvojnásobok času oproti diskusii v RTVS. V tejto poslednej diskusii sa na konci Kristián Hoffman, kandidát Strany zelených Slovenska, vzdal prostredníctvom doručeného listu svojej kandidatúry v prospech Eriky Jurinovej. Diskusiu si môžete pozrieť na odkaze nižšie.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu