AKTUÁLNE: Kristián Hoffmann sa vzdal kandidatúry na župana v prospech Eriky Jurinovej


Foto: AKTUÁLNE: Kristián Hoffmann sa vzdal kandidatúry na župana v prospech Eriky Jurinovej Foto: ilustračné

Kandidát Strany zelených Slovenska Kristián Hoffman včera krátko pred polnocou avizoval, že sa vzdáva svojej kandidatúry na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja v nadchádzajúcich voľbách. Tie sa uskutočnia už 4. novembra, po Hoffmanovom odstúpení sa počet kandidátov znížil na osem. Medzi dôvody, ktoré Hoffmana viedli k vzdaniu sa kandidatúry, patria spoločné hodnoty v oblasti ekológie. Zavážil aj fakt, že Jurinová má podľa jediného zverejneného predvolebného prieskumu agentúry AKO pre televíziu TA3 najvyššiu šancu poraziť súčasného župana.

„Strana zelených Slovenska je presvedčená, že Žilinský kraj si zaslúži po 12 rokoch zmenu. Erika Jurinová je kandidátka, ktorá má reálnu šancu túto zmenu presadiť. Ceníme si, že sa zaviazala vzdať sa mandátu poslanca NR SR po zvolení do funkcie župana žilinského kraja. Spoločne s Erikou Jurinovou sme bojovali proti navážaniu toxického odpadu do rieky Kysuce v Kysuckom Lieskovci, čím potvrdila, že zdieľame spoločné hodnoty,“ uviedla Strana zelených Slovenska k oznámeniu.

Jej predstavitelia na čele s odstúpeným Hoffmanom zároveň vyzvali svojich podporovateľov, aby hlas odovzdali Jurinovej. „Strana zelených Slovenska si uvedomuje svoju zodpovednosť za výsledok volieb. Z toho dôvodu sa náš kandidát na župana žilinského kraja Kristián Hoffmann vzdáva svojej kandidatúry v prospech Eriky Jurinovej a vyzýva podporovateľov Strany zelených Slovenska, aby ju podporili v župných voľbách v Žilinskom kraji,“ spresnila strana.

„Regionálne rozdiely sa zväčšujú, na  Slovensku patria medzi najväčšie zo všetkých vyspelých krajín sveta. O cestách, ktoré pripomínajú tankondróm, škoda hovoriť. Treba zlepšiť zdravotnú starostlivosť, napríklad v nemocnici v Čadci dvanásť rokov nie je magnetická rezonancia a ťažko chorí ľudia cestujú desiatky kilometrov do iných nemocníc. Chýba dostupná zdravotná starostlivosť a špecialisti. Kraje musia riadiť ľudia s novými nápadmi, novou energiou, ktorí  prinesú zmenu k lepšiemu. Vyzývam ľudí, ktorým záleží na ich kraji, aby išli voliť, zmena je blízko. V Žilinskom kraji delí Eriku Jurinovú od víťazstva zopár hlasov,“ uviedla na včerajšom tlačovom brífingu rodáčka zo Žiliny a poslankyňa NR SR Veronika Remišová.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu