Policajti objavili vo Vrútkach nový typ drogy, ide o vysoko návykovú syntetickú látku


Foto: Policajti objavili vo Vrútkach nový typ drogy, ide o vysoko návykovú syntetickú látku
Galéria: 6 fotiek
Foto: KR PZ Žilina

Martinská polícia dolapila v uplynulých dňoch 25-ročného mladíka z Vrútok, ktorý disponoval neprimeraným bohatstvom napriek tomu, že podľa informácií vyšetrovateľov nikdy nepracoval. Počas domovej prehliadky zadržali policajti chemické látky, ktoré mal predávať ako syntetické drogy.

„V uplynulých dňoch sa martinskej polícii podarila úspešná akcia zameraná proti páchaniu drogovej trestnej činnosti. Na základe operatívnych informácií policajti zadržali 25 ročného Patrika z Vrútok, ktorý mal pôsobiť ako díler syntetických drog v Martine, vo Vrútkach a okolí.  Pri domovej prehliadke a prehliadke vozidla policajti našli a zaistili množstvo syntetických chemických látok,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Mladík mal doma viac ako 100-tisíc eur v hotovosti, vlastnil automobily aj byt

Predbežná expertíza preukázala, že ide o látku, ktorá patrí medzi vysoko návykové látky s výrazným psychoaktívnym účinkom. Zadržaný mal túto látku distribuovať ďalším dílerom, najmä v okolí Martina a Vrútok. Zaistené látky budú podrobené kriminalistickej expertíze, kde určita ich účinky aj zloženie.


Policajtom sa u mladého muža podarilo zadržať aj vyššiu finančnú hotovosť, niektoré bankovky vykazovali znaky falzifikátov. „Ďalej policajti pri domovej prehliadke zaistili viac ako 100.000 eur v hotovosti, pričom u 19 ks bankoviek nominálnej hodnoty 20,-€ a u 10 ks bankoviek nominálnej hodnoty 50,-€ bolo zistené, že ide o falzifikáty a boli zaslané na skúmanie,“ spresnila Balogová.


Mladý muž nikdy nepracoval, napriek tomu disponoval vysokou finančnou hotovosťou, vlastnil motorové vozidla a v hotovosti si zakúpil byt. „Na prípade polícia v Martine úzko spolupracovala s Okresnou prokuratúrou v Martine. Spoločne vykonali finančné vyšetrovanie, pri ktorom zistili, že 25 ročný Vrútočan napriek tomu, že doposiaľ nikde nepracoval, mal disponovať vysokou finančnou hotovosťou. Súčasne mal byť vlastníkom niekoľkých motorových vozidiel a tiež si mal kúpiť byt, za ktorý mal zaplatiť hotovosťou,“ uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ 25 ročného Patrika obvinil z prečinu šírenia toxikománie a zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvinený je stíhaný väzobne a v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody  na sedem až dvanásť rokov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina