Dnes zablokujú protestujúci cestu I/59 v Nižnej, predpokladá sa vznik výrazných dopravných obmedzení


Foto: Dnes zablokujú protestujúci cestu I/59 v Nižnej, predpokladá sa vznik výrazných dopravných obmedzení Foto: ilustračné - maps.google.com

Trpezlivosť so zhoršujúcou sa dopravnou situáciou v našom kraji dochádza aj občanom na Orave, časť z nich dnes o 17:00 hod. zablokuje cestu v obci Nižná (okre Tvrdošín). V dôsledku blokády vzniknú pravdepodobne kolóny, keďže úsek je súčasťou trás tranzitnej dopravy obosjmerne z a do Poľska a Českej republiky.

„Vo štvrtok 26. októbra 2017 v čase od 17.00 hodiny sa má konať protestné blokovanie cesty I/59 v obci Nižná v okrese Tvrdošín. Polícia odporúča motoristom, aby sa v čase od 17.00 do 17.30 hodiny tomuto úseku cesty pokiaľ možno vyhli,“ potvrdil krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Polícia odporúča využiť obchádzkové trasy, v Nižnej začiatkom roka vyhlásili havarijný stav

Polícia zároveň vydala aj odporúčania pre obchádzkové trasy, najmä pre vodičov tranzitnej dopravy. „Pre tranzitnú dopravu v smere od Dolného Kubína na hraničný priechod Trstená-Chyžné a opačne polícia odporúča využiť cestu I/59 Široká-Oravský Podzámok, cestu I/78 Oravský Podzámok – Námestovo a cestu II/520 Námestovo – Tvrdošín (v smere od hraničného priechodu Trstená-Chyžné na Dolný Kubín opačne),“ dodal Moravčík.

V obci Nižná sú obyvatelia dlhodobo nespokojní so situáciou. Začiatkom roka, presnejšie vo februári, bola v Nižnej vyhlásená mimoriadna situácia, dôvodom bol havarijný stav mosta práve na štátnej ceste I/59. Vyhlásená situácia sa týkala bezdprostredného okolia mosta.

V náväznosti na vyhlásenie havarijného stavu oznámila v lete Slovenská správa ciest prípravu opravy mosta, predpokladná cena odstránenia havarijného stavu mosta, ktoré bude trvať minimálne 16 mesiacov, je 10,04 milióna eur bez dane.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina