MHD v Žiline zadarmo pre občanov starších ako 70 rokov


Foto: MHD v Žiline zadarmo pre občanov starších ako 70 rokov

V pondelok 22.septembra sa na mestskom zastupiteľstve diskutovalo o rozšírení doterajšej úpravy cestovného pre Žilinčanov starších ako 70 rokov. V súčasnosti platí, že obyvatelia, ktorí majú trvalý pobyt v Žiline a ich vek je 70 a viac rokov cestujú zadarmo. Táto nulová tarifa neplatí v čase od 05:00 do 08:00 hod.

Od 1.októbra 2014 budú občania môcť cestovať zadarmo a neobmedzene, 24 hodín denne, počas celého roka. To platí aj na nočné linky. Podmienkou je, že musia byť držiteľmi čipovej karty, ktorá má bezplatné cestovanie aktivované.


Občania, ktorí ešte nie sú držiteľmi čipovej karty sú povinní zakúpiť si čipovú kartu a dať si aktivovať nárok na bezplatné cestovanie. Čipovú kartu si môžu zakúpiť na predajnom mieste DPMŽ na Námestí Andreja Hlinku a na predajnom mieste DPMŽ v Klientskom centre Mestského úradu v Žiline.


V prípade, že občan vo veku nad 70 rokov s trvalým pobytom v Žiline nemá aktivovanú čipovú kartu s označením typu lístka „70“, nemôže bezplatne cestovať vozidlami MHD v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu