RTVS uvedie sériu diskusných relácií s kandidátmi na županov, Žilinský kraj je na rade 23. októbra


Foto: RTVS uvedie sériu diskusných relácií s kandidátmi na županov, Žilinský kraj je na rade 23. októbra Foto: ilustračné / ŽSK

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) prinesie divákom k voľbám do vyšších územných celkov moderované diskusné relácie, rozšírené mimoriadne spravodajstvo, volebné štúdio a rozhovory naživo. Predvolebné diskusie s kandidátmi na predsedov samosprávnych krajov začínajú už dnes 16. októbra.

„RTVS pristúpila k informovaniu verejnosti o voľbách do VÚC mimoriadne zodpovedne, pretože si uvedomuje ich dôležitosť a vplyv na každodenný život občanov. Pripravili sme informačnú a vysvetľujúcu kampaň o tom, aké sú kompetencie VÚC, ich práva a povinnosti. Rovnako sme pripravili sériu diskusných relácií v televíznej aj rozhlasovej časti, počas ktorých bude mať verejnosť možnosť spoznať názory jednotlivých kandidátov na predsedov VÚC v priamom prenose,“ priblížil generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.



Žilinský kraj je piatym v poradí, kandidáti budú diskutovať 23. októbra 2017

Už dnes odštartuje séria ôsmich diskusií, z ktorých bude každá venovaná jednému samosprávnemu kraju, orientované na kľúčové kompetencie a ich využitie z pohľadu kandidátov. Každý z nich dostane rovnaký priestor na vyjadrenie. Moderovať budú Juraj Jedinák a Martin Strižinec. Jednotlivé diskusie sa budú vysielať vždy na Dvojke o 20:10 hod.

Kandidáti na predsedu Žilinského samosprávneho kraja sa stretnú v diskusii už nasledujúci pondelok, 23. októbra 2017. RTVS má tiež naplánované v deň volieb, sobotu 4. novembra, na Jednotke o 12:00, 16:00 a 22:20 mimoriadne spravodajské relácie, ktoré budú mapovať priebeh volieb.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu