Bratislavčan zadržiaval 22-ročné dievča zo Žiliny v rodinnom dome v Snežnici, skončil na polícii


Foto: Bratislavčan zadržiaval 22-ročné dievča zo Žiliny v rodinnom dome v Snežnici, skončil na polícii Foto: ilustračné

V rukách žilinskej polície skončil 33-ročný Bratislavčan, na ktorého bol vydaný príkaz na zatknutie. Muža vypátrali policajti kriminálnej polície OR PZ v Žiline v rodinnom dome v obci Snežnica, kde sa mal prechodne zdržiavať. V dome sa malo nachádzať aj 22-ročné dievča, ktoré muž donútil, aby s ním odišlo zo Žiliny dňa 8. októbra. Dievča malo byť zadržiavané v rodinnom dome proti svojej vôli. Muž ju nechcel pustiť ani napriek jej opakovaným prosbám.

„S ohľadom na osobu podozrivého bol predpoklad, že sa v rodinnom dome môžu nachádzať veci súvisiace s trestnou činnosťou, preto čadčianski policajti požiadali o súhlas na vykonanie domovej prehliadky,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Policajti vykonali domovú prehliadku za prítomnosti znalca, a našli a zaistili pri nej 24 kusov nábojov, chemické látky ako dusičnan draselný, čierne prášky na výrobu streliva, zápalné šnúry, petardy, horľavú látku ako toluén.

„Podľa ďalších zistených informácií mal 33 ročný Bratislavčan v garáži v Martine prechovávať hmotu v tvare valca o dĺžke cca 80 cm a priemere cca 8 cm a koženú kapsičku s neznámou látkou. Podľa vykonanej kriminalistickej expertízy má ísť o banskú trhavinu.“ spresnila hovorkyňa.

33-ročný Bratislavčan, podozrivý z viacerých trestných činov, je momentálne v rukách žilinskej polície. Nateraz mu hrozí obvinenie z trestných činov nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a z trestného činu obmedzovania osobnej slobody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina