Na tuneli Višňové je vyrazených takmer 11 kilometrov, denný postup je 17 metrov


Foto: Na tuneli Višňové je vyrazených takmer 11 kilometrov, denný postup je 17 metrov Foto: KAMI profit

Výstavba diaľnic v okolí Žiliny pokračuje v nasadenom tempe. Niektoré úseky budú môcť motoristi využívať už čoskoro, na iné musia počkať, pretože sa buď ešte nezačali stavať, alebo sa nestíhajú dokončiť v stanovených termínoch. O posunutie termínu mali Národnú diaľničnú spoločnosť požiadať stavbári na tuneli Višňové, nakoľko ho nestíhajú preraziť podľa pôvodne určeného plánu. Tunelové rúry mali byť prerazené do konca roka 2017, no podľa aktuálne zverejnených informácií je pravdepodobné, že sa to nepodarí. Taktiež hrozí, že sa nestihne ani termín dokončenia celého úseku, ktorým je rok 2019.

V tuneli Višňové sa razí priemernou rýchlosťou takmer 17 metrov za deň. Ide o celkový počet vyrazených metrov v oboch tunelových rúrach - na štyroch čelbách. Z celkových 15 000 metrov je ku dňu 6.10.2017 vyrazených viac ako 10 800 metrov. Vyplýva to zo zverejnenej tabuľky.


Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala má takmer 14 kilometrov a s jeho stavbou sa začalo v júni 2014. Súčasťou tejto časti diaľnice je aj privádzač Lietavská Lúčka - Žilina, ktorého výstavba už mala prebiehať, no tiež sa omeškala. Podľa NDS o komplikovanú stavbu, keďže sa na jednom mieste budú musieť skoordinovať vo výstavbe zhotovitelia dvoch diaľničných úsekov so zhotoviteľom diaľničného privádzača. 



Zmluva na stavbu privádzača, ktorý bude stáť 13,9 milióna eur, bola uzavretá len pred niekoľkými týždňami. S jeho výstavbou by sa teda malo v blízkej dobe konečne začať.

Galéria: 4 fotky

Po diaľničnom úseku D3 - Žilina Strážov - Žilina Brodno sa vodiči prevezú už čoskoro. Na stavbe prebiehajú dokončovacie práce a naplánovaný je aj Deň otvorených dverí, v rámci ktorého môžu návštevníci absolvovať prehliadku dokončeného tunela. Konať sa bude v sobotu 14.októbra 2017 od 10:00 hod. 

V súvislosti s finalizáciou prác na stavbe diaľnice D3 v Strážove je čiastočne uzavretá cesta I/61, a to od 04. do 10. októbra 2017 v prvej etape a následne od 11. do 18. októbra 2017 v druhej etape.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu