Mestskí policajti objavili výrobňu drog v jednej z garáží na Tichej ulici


Foto: Mestskí policajti objavili výrobňu drog v jednej z garáží na Tichej ulici
Galéria: 4 fotky

Mestskí policajti v Žiline riešili počas svojej služby začiatkom týždňa neobyčajný prípad. Boli privolaní na Tichú ulicu za účelom poskytnutia asistencie posádke Záchrannej zdravotnej služby. Tá mala riešiť muža pod vplyvom alkoholu so psychickými problémami, nachádzajúceho sa v odstavenom vozidle. Príslušníci mali muža pomôcť naložiť do vozidla RZP, no po príchode zistili, že tam nenachádza ani privolaná záchranka a ani dotyčný muž.

Rozhodli sa však prezrieť okolie, ak by sa opitý muž náhodou niekde nachádzal. Pri jednej z garáží spozorovali osobu, ktorá sa skrývala za vozidlom, pristúpili teda bližšie, aby preverili situáciu. V tom z jednej z garáží vyšiel von ďalší muž, ktorý mal na hlave čelové svietidlo. Vedy si mestskí policajti všimli niečo podozrivé.

„Cez otvorené dvere sme si všimli vo vnútri garáže predmety, ktoré vzbudzovali dojem laboratória. Z priestoru sa navyše šíril veľmi nepríjemný až neznesiteľný zápach chemikálií. Z tohto dôvodu sme usúdili, že by v garáži mohlo dochádzať k výrobe omamných alebo psychotropných látok,“ uvádza jeden z mestských policajtov, ktorý bol na mieste.

Následne bola na miesto privolaná ďalšia hliadka mestskej polície a tiež štátna polícia. Jeden z mužov tvrdil, že si len v garáži varí čaj. Podľa našich informácií sa vo vnútri starej garáže nachádzali vrecia plné prázdnych obalov z viacerých druhov liekov a tiež rôzne chemikálie. Obaja muži boli zadržaní a celú vec si prevzali príslušníci Policajného zboru na ďalšie vyšetrovanie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu