Aká je minulosť, súčasnosť a budúcnosť Mariánskeho námestia? Diskusia s predstavením zámeru


Foto: Aká je minulosť, súčasnosť a budúcnosť Mariánskeho námestia? Diskusia s predstavením zámeru

V rámci programu tohtoročného Primátorského dňa pozýva mesto Žilina dňa 6. októbra 2017 všetkých občanov na verejnú diskusiu do Rosenfeldovho paláca, ktorá sa bude konať o 17.00 hod. Prítomní budú diskutovať o Mestskej pamiatkovej rezervárcii - Mariánske námestie, pričom témou bude jeho minulosť, súčasnosť aj budúcnosť.

V tomto roku bude témou verejnej diskusie mestská pamiatková rezervácia. Historické jadro Žiliny za mestskú pamiatkovú rezerváciu (MPR) v roku 1987 vyhlásila vláda a o rok neskôr stanovila zásady pamiatkovej starostlivosti o toto územie. MPR tvorí Mariánske námestie spolu s deviatimi ulicami, ktoré z neho vychádzajú a ďalšími dvanástimi, ktoré na ne nadväzujú. 

Galéria: 5 fotiek

O vzniku námestia a jeho histórii, ako aj o starostlivosti o mestskú pamiatkovú rezerváciu, sa budeme rozprávať s Mgr. Vladimírom Majtanom a Ing. Arch. Martinou Magovou. Ing. Miroslav Pfliegel, CSc.  ukáže vývoj námestia tak, ako ho zachytili oči fotografov.

Na základe podnetov odborníkov a verejnosti pripravilo mesto Žilina v spolupráci s Krajským pamiatkovým úradom v Žiline a s architektami  z Laboratória architektúry krajiny, spol. s.r.o. návrh revitalizácie námestia, ktorý v krátkosti predstaví Mgr. Ingrid Dolníková na záver diskusie.



Miesto: Rosenfeldov palác
Dátum: 06.10.2017 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu