Žilinskí rugbisti majú za sebou prvý zápas nového ročníka pätnástkovej Respect ligy


Foto: Žilinskí rugbisti majú za sebou prvý zápas nového ročníka pätnástkovej Respect ligy
Galéria: 6 fotiek
Foto: Richard Bellan

Žilinskí rugbisti RC Žilina Bears majú za sebou prvý zápas nového ročníka pätnástkovej Respect ligy, ktorý odohrali uplynulú sobotu v Žiline - Trnovom. Z víťazstva sa však tešil ich súper z Bratislavy.

V prvom zápase sa hráčom RC Žilina Bears žiaľ nepodarilo bodovať. Svojmu súperovi, B-tímu 1. RC Slovan Bratislava podľahli na domácom trávniku 10:36 (5:24). Žilinčania sa v zápase predstavili s viacerými novými hráčmi, väčšinou zo zahraničia a na ich hre bolo badať ešte nezohratosť a menej skúseností. Slovan pôsobil kompaktnejšie, využíval skúsenosti a váhu svojich starších hráčov a Žilinčanov najmä v prvom polčase potrestal za ich viaceré zbytočné chyby päťkami.

V druhom polčase sa hra viac vyrovnala a medvede, aj napriek zapojeniu mladíkov do hry predviedli koncentrovanejší a lepší výkon. Prehru však už nedokázali odvrátiť. Už túto sobotu 7. októbra o 13. hodine sa však predstavia opäť na futbalovom ihrisku v Trnovom v zápase 2. kola proti tímu RUC Piešťany. Tie v 1. kole prehrali doma s RK Bratislava 24:43.

Zostava a body RC Žilina Bears: Hosmaj, Csanadi, Špilko, Birčiak, Bonanni, Bardun, Srogončík, Kovács, Peter, Majerčík, Kysela, Rakič, Orban (5), Kolárik, Hodás (5), striedali: Marek Maloyer, Šuták, Ježo, Czán.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu