Vykrádači áut opäť úradovali, v Žiline odcudzili ďalšie autorádio Škoda Columbus


Foto: Vykrádači áut opäť úradovali, v Žiline odcudzili ďalšie autorádio Škoda Columbus

Počet prípadov krádeží autorádií v Žiline neustále narastá. Aj počas uplynulého víkendu došlo k ďalšiemu vlámaniu do osobného vozidla. To bolo na krátky čas zaparkované na Tajovského ulici, v mestskej časti Bôrik, za penziónom Kamélia. Jeho užívateľ si ho našiel v sobotu ráno otvorené, pričom v ňom chýbalo autorádio s navigáciou značky Škoda Columbus. 

 „V sobotu ráno mi z firemného vozidla Škoda Octaviariadne uzamknutého a zatvoreného, o 05:35 hod. až 05:45 hod. neznámy páchateľ  odcudzil rádionavigáciu značky Columbus a z dverí na šoférovej strane peňaženku s osobnými dokladmi a finančnou hotovosťou,“ uvádza náš čitateľ.

Na miesto činu bola privolaná hliadka žilinskej polície a následne aj vyšetrovateľ z odboru kriminálnej polície. Policajti zaistili všetky stopy a dôkazy. Auto bolo odstavené na parkovisku približne 20 minút, počas ktorých zaúradoval neznámy páchateľ. Vodič pred odchodom auto riadne uzamkol a skontroloval. Páchateľovi stačilo asi 9 minút, počas ktorých si ho otvoril a vzal rádio s peňaženkou.


Celková škoda bolo vyčíslená na sumu 2 700 eur, pričom samotné vozidlo bolo bez poškodenia.

Vo vozidle si nenechávajte žiadne hodnotné veci, mobilné telefóny, notebooky ani peňaženky. A to ani v prípade, ak sa od auta vzdialite len na pár minút. Zlodeji využívajú každú situáciu a okrem rozbitia okna vás môžu okradnúť aj s pomocou rušičky, vďaka ktorej sa vaše auto nezamkne.

Podľa našich informácií z prostredia polície, dochádza v posledných mesiacoch v Žiline priemerne k trom krádežiam navigačných systémov Columbus týždenne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu