Dvojica mladých Žilinčanov poodhaľuje krásy, ktoré ukrýva naše mesto v detailoch


Foto: Dvojica mladých Žilinčanov poodhaľuje krásy, ktoré ukrýva naše mesto v detailoch Foto: dennikdvochsnilkov.com

O tom, že Žilina patrí medzi mestá s nádhernými historickými budovami, a to aj napriek pokročilému stavebnému boomu a zrušeniu útvaru hlavného architekta, niet pochýb. Väčšina z nás pozná najkrajšie žilinské budovy, avšak mnohokrát ich vnímame len ako celok. Nielen v samotnom centre sa pritom nachádzajú desiatky miest, ktoré v sebe ukrývajú čiastkové krásy.

Rozmanitosť Žiliny spočíva aj v detailoch, okolo ktorých chodíme pravidelne a možno si ich nevšímame. Mladý pár zo Žiliny - Barbora a Jaroslav - sa rozhodli predstaviť projekt, ktorý nás má oboznámiť s detailmi v Žiline, a to prostredníctvom sérií fotografií. Prvou z nich sú dvere, cez výrezy fotiek zachytávajú desiatky dverí, ktoré sa nachádzajú prevažne v centre mesta.

„Prechádzame mestom do práce, domov, do obchodu, do parku. Neustále sa ponáhľame a hľadíme na chodník, aby sme sa náhodou nestrepali. Čo môžeme vidieť, keď zdvihneme pohľad. Turisti behajú po meste a ukazujú si na rôzne detaily. My si ani nevšimneme, že sa biely obchod premaľoval namodro,“ dodáva dvojica, ktorá vedie blog s názvom Denník dvoch snílkov.

No, veteráni majú skutočne pekne pozadia



Cieľom projektu je zamyslieť sa nad maličkosťami okolo nás, z ktorých sa dá tešiť. Odhaľovať krásu ukrytú v detailoch môžete aj vy, stačí fotiť zaujímavé maličkosti a označiť ich hashtagom #zilinavdetailoch.

„Zavádzame hashtag #zilinavdetailoch, aby ste sa zapojili aj vy. Existuje nejaká drobnosť, ktorá sa vám na Žiline páči? Odfoťte ju a označte týmto hashtagom,“ dodávajú autori projektu Žilina v detailoch.



Kompletnú galériu dverí z projektu Žilina v detailoch si môžete pozrieť na http://dennikdvochsnilkov.com/blog/zilina-v-detailoch/

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu