Ďalší street art pribudne na Solinkách, obyvatelia môžu finálnu podobu fasády vybrať z dvoch návrhov


Foto: Ďalší street art pribudne na Solinkách, obyvatelia môžu finálnu podobu fasády vybrať z dvoch návrhov

V spolupráci s lokálnymi graffiti umelcami plánuje Peter Cibulka, poslanec za obvod Soliniek, skrášliť fasádu tepelnej výmeničky, ktorá sa nachádza vo vnútrobloku na Platanovej ulici. Obyvatelia môžu aktuálne hlasovať za to, ktorý z dvoch návrhov bude realizovaný. Pracovné názvy návrhov sú DŽUNGLA a LES, o realizáciu maľby sa postarajú žilinskí streetartoví umelci s prezývkami Bones, Viďo a Miňa.


Na projekte sa podieľajú aj samotní obyvatelia vnútrobloku ulice, na ktorej vznikne zmenená fasáda. „Na projekte sú samozrejme zúčastnení obyvatelia vnútrobloku na Platanovej ulici a priľahlých panelákov, ktorí majú prioritne možnosť zahlasovať za jeden z dvoch návrhov. A ešte občania, ktorí sledujú moju oficiálnu stránku Peter Cibulka - občiansky kandidát,“ uviedol Peter Cibulka, poslanec za obvod Soliniek.

Hlasovanie končí v piatok 11. augusta 2017, samotné maľby by sa mali zrealizovať do dvoch týždňov od ukončenia hlasovania. Finančne sa na realizácii maľby bude podieľať Bytterm, a.s., rovnako ako tomu bolo v prípade skrášlenia podchodu na žilinskom sídlisku Vlčince.

„Táto akcia je financovaná firmou Bytterm, keďže jej patrí aj budova výmeničky, čiže mesto nemôže investovať do jej majetku. Ja myslím, že takto je to fér. Ak sa projekt podarí tak ako má, vnútroblok získa nový originálny a zaujímavý prvok a Bytterm krajšiu fasádu, ktorú mu nezničia vandali,“ spresnil Cibulka, ktorý do budúcna nevylúčil realizáciu ďalších podobných aktivít.

O zlepšenie vzhľadu sídlisk pomocou street artov je medzi obyvateľmi veľký záujem, vkusné diela vyvolávajú v drvivej väčšine pozitívne ohlasy. A to nielen medzi umeleckou komunitou. „Veľmi rád by som pokračoval. Samozrejme nie bezhlavo, ale s vkusom a v spolupráci s obyvateľmi a talentovanými žilinskými umelcami skrášlil miesta, ktoré sú momentálne zanedbané a majú estetický potenciál,“ uzavrel mestský poslanec.

Hlasovať môžete komentármi pod tento príspevok na fanpage poslanca Petra Cibulku

STREETART NA SOLINKÁCH Vážení Žilinčania a Solinkári, v spolupráci s miestnymi graffiti umelcami sme pripravili akciu,...

Posted by Peter Cibulka - občiansky kandidát on 7. august 2017

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu