V novej sezóne bude MBK Žilina pôsobiť v extralige pod názvom PP TV RAJ Žilina


Foto: V novej sezóne bude MBK Žilina pôsobiť v extralige pod názvom PP TV RAJ Žilina Foto: PP TV RAJ Žilina

Po postupe do basketbalovej extraligy riešil tím MBK Žilina problémy s financiami, vďaka ktorým by dokázal účinkovať v najvyššej lige. Radosť hráčov a realizačného tímu vystriedali krátko po postupe starosti s tým, ako účasť v lige financovať. Šanca vidieť po piatich rokoch v Žiline extraligový basketbal, navyše v novo zrekonštruovanej športovej hale na Rosinskej ceste, bola na chvíľu ohrozená.


Nakoniec podal MBK Žilina prihlášku v posledný možný deň, pričom zavážila najmä možnosť poskytnúť zázemie pre mládežnícky basketbal v Žiline. „Rozhodli sme sa hlavne kvôli mládeži, pre ktorú chceme, aby mala kde hrať a malo to aj pokračovanie,“ uviedol vtedy generálny manažér Žiliny Ondrej Šoška. Do novej sezóny tak tím nastúpi aj vďaka dvom hlavným sponzorom, ktorých meno bude niesť názov tímu.

Hlavnými sponzormi sú PORADCA PODNIKATEĽA a TV RAJ


„Samotný postup by však nestačil na to, aby sme mohli naskočiť do extraligy. Bolo potrebné zohnať finančné prostriedky. Základ položili bývalí hráči a priatelia basketbalu, za čo im ďakujeme! V tejto sezóne budeme vystupovať ako PP TV RAJ ŽILINA. Ide o spojenie dvoch silných sponzorov: PORADCA PODNIKATEĽA a TV RAJ. Dufam, že toto spojenie bude úspešne a dlhodobé,“ uviedol na sociálnej sieti Ondrej Šoška.

V kádri dostanú podľa jeho slov priestor najmä odchovanci, zloženie tímu by mal klub čoskoro predstavovať prostredníctvom sociálnej siete. V kádri sa objavia aj dvaja cudzinci. „Verím, že aj Vy sa tešíte z návratu basketbalu do Žiliny a budeme sa stretávať na zápasoch v hale na Rosinskej ceste v hojnom počte,“ dodal generálny manažér.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu