Žilina zdolala Slovan 3:0 a je opäť na čele!


Foto: Žilina zdolala Slovan 3:0 a je opäť na čele!

MŠK Žilina sa po reprezentačnej prestávke predstavila v šlágri kola proti Slovanu Bratislava. Atraktívny zápas ponúkol divákom, ktorí zavítali pod Dubeň v počte 3628, okrem typickej žilinskej tresky v rožku, ktorá bola súčasťou predzápasovej marketingovej kampane, aj veľkú nádielku kvalitného futbalu. Úspešnú premiéru si naviac v drese Žiliny odkrútila posila na brankárskom poste, 30 ročný extrenčan Miloš Volešák.


Úvod zápasu sa niesol v znamení žilinskej prevahy. V 3. minúte netrafil bránku Čmelík, v 16. po signály Lupča sme zahrávali roh po ktorom nasledovala ďalšia naša šanca. Naša aktivita vyústila v 19. minúte strelou Mihálika. Potom nasledovali dve veľké šance Slovanistu Halenára a offside nášho Jeliča.

Kľúčovým momentom prvého polčasu bola 30. minúta, keď center aktívneho Čmelíka prešiel cez celú šestnástku až k voľnému Mihálikovi, ktorý po krásnej strele z prvej skóroval a dostal Žilinu do vedenia.

Do druhého polčasu nastúpila Žilina s jednou zmenou v zostave, keď Škvarka vystriedal Lupča, ktorý zostal otrasený po strete s Peltierom z konca prvého polčasu. Veľkú šancu mal v 50. minúte Čmelík, lopta po teči putovala na roh. Ďalší roh po zablokovanej strele Škvarku, ktorá skončila na brvne, nasledoval v 66. Minúte. O štyri minúty neskôr to už bola gólová akcia šošonov, ktorí vyšachovali Slovanistov, s koncovkou Miroslava Káčera.


Žilinskí mladíci udávali tón zápasu, no pätnásť minút pred koncom prišiel rad aj na našich legionárov. Letič prihral z krídla do pokutového územia na nabiehajúceho Jeliča, ktorý parádičkou prekonal Perniša a zvýšil na 3:0. Tento pre Slovan zahanbujúci výsledok si Žilina udržala až do konca zápasu a opäť sa dostala do čela tabuľky, o jeden bod pred AS Trenčín, kam cestujú Šošoni už v najbližšom 10. Kole Fortuna ligy.


Fortuna liga, 9. Kolo
MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (1:0)


Góly: 30. Mihálik, 70. Káčer, 75. Jelič
Karty: 10.Mabouka – 15.Niňaj, 85. Gorosito
Diváci: 3628


Zostavy:
Žilina: Volešák – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský, Lupčo (46. Škvarka), Káčer (88. Paur), Mihalík, Čmelík – Jelič (84.William)
Slovan: Perniš – Ninaj, Čikoč, Jablonský, Gorosito – Kubík, Grendel, Lásik (58. Žofčák), Halenár – Peltier (81. Meszároš), Fořt


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu