Župa plánuje zmodernizovať internáty Dopravnej akadémie aj Strednej zdravotníckej škole v Žiline


Foto: Župa plánuje zmodernizovať internáty Dopravnej akadémie aj Strednej zdravotníckej škole v Žiline Foto: ilustračné - doaza.edu.sk

Žilinský samosprávny kraj plánuje obnoviť viacero budov internátov stredných škôl, ktoré sú v župnej pôsobnosti. Celková výška investície zatiaľ nie je známa, nakoľko najprv musia prebehnúť príslušné verejné obstarávania, podľa odhadov predsedu ŽSK by mal kraj investovať do obnovy internátov sumu na úrovni približne 3,4 milióna eur.

Tieto peniaze pôjdu na obnovu deviatich internátov. „Presné ceny budeme vedieť až po skončení verejných obstarávaní, takže predpokladáme, že budú o niečo nižšie, no v rozpočte máme vyčlenené viac ako tri milióny eur na obnovu deviatich internátov. Pôjde o rôzne práce, budovy buď zateplíme, vymeníme okná, dvere, balkóny, alebo zmodernizujeme hygienické zariadenia či v jednom prípade dokonca vymeníme starý výťah, ktorý už dosluhuje,“ uviedol Juraj Blanár.

V najbližších týždňoch by mali byť vyhlásené ďalšie súťaže na modernizácie ubytovacích zariadení pre študentov, v areáli Dopravnej akadémie v Žiline plánuje ŽSK vybudovať v internáte nadstavbu. Tá pomôže vyriešiť havarijný stav strechy a zároveň rozšíri priestory školy. Kvalitnejšieho ubytovania by sa mali dočkať aj žiaci pri Strednej zdravotníckej škole v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS ŽSK