V 29. týždni chytili policajti 51 opitých vodičov, jeden z nich skončil s autom v Budatínskom potoku


Foto: V 29. týždni chytili policajti 51 opitých vodičov, jeden z nich skončil s autom v Budatínskom potoku Foto: ilustračné

Polícia v Žilinskom kraji zaevidovala v 29. týždni tohto roka na cestách až 51 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 12 vodičov nafúkalo nad 1 promile
  • 8 vodičov nafúkalo pod 1 promile
  • 8 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody
  • 1 vodič sa dychovej skúške odmietol podrobiť

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, pričom u 22 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Žilina - Budatín

V sobotu 22. júla v ranných hodinách spôsobil v Žiline, mestskej časti Budatín dopravnú nehodu len 18-ročný vodič. Mladý vodič, jazdiaci na vozidle Peugeot 406, neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, dostal s vozidlom šmyk a havaroval do miestneho potoka po pravej strane cesty v smere jazdy. Vodič a spolujazdec vyviazli bez zranení. U vodiča bola po nehode vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu policajti namerali 0,65 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,35 promile.

Žilina

V piatok 21. júla vo večerných hodinách spôsobil dopravnú nehodu v Žiline 44-ročný vodič jazdiaci na vozidle Škoda Fabia. Vodič pri cúvaní narazil do odparkovaného vozidla Škoda Superb. Na mieste dopravnej nehody sa vodič Škody Fabia podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,96 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,00 promile. 


Lokca, okres Námestovo

V nedeľu 23. júla popoludní zastavila policajná hliadka v obci Lokca vodiča motocykla KTM FX 250. 20-ročný motocyklista nielenže jazdil bez ochrannej prilby, ale pri kontrole sa podrobil aj vykonaniu dychovej skúšky, pri ktorej mu policajti namerali 0,72 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,50 promile. 

Povina, okres Kysucké Nové Mesto

V nedeľu 23. júla v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Povina vodiča vozidla Audi A5. Pri kontrole sa 23-ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,67 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,40 promile. 

Liptovský Mikuláš

V noci z piatka na sobotu  bol v Liptovskom Mikuláši zastavený vodič vozidla Škoda Octavia. Pri kontrole sa 36-ročný vodič podrobil vykonaniu dychovej skúške, pri ktorej mu bol nameraná hodnota 0,82 mg/l alkoholu dychu, čo je v prepočte 1,71 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu