Zo zaparkovaného auta v žilinskom obchodnom centre ukradli katalyzátor


Foto: Zo zaparkovaného auta v žilinskom obchodnom centre ukradli katalyzátor
Galéria: 3 fotky

Žilinčanka Lucia zostala v nedeľu večer nemilo prekvapená, keď po nákupoch v jednom zo žilinských obchodných centier prišla k svojmu autu. Po naštartovaní zistila, že zvuk motora je príliš hlasný a nezvyčajný. Preto vystúpila a začala hľadať, aký problém s autom nastal. Po chvíli zistila, že jej chýba časť výfukového potrubia. 

„Trávila som čas s neterami a dcérkou na nákupoch v ZOC Max Žilina. Auto bolo zaparkované v krytých garážach, hneď vedľa vstupu a pri vchode do centra. Žiaľ, zlodeji nám počas nakupovania odrezali katalyzátor na aute. Škoda bola vyčíslená približne na 700€,“ píše majiteľka auta Lucia.

Prosí prípadných svedkov, ktorí mohli niečo vidieť, napríklad ako sa niekto pozerá na podvozky áut, aby kontaktovali políciu. Podobné prípady sa v Žiline objavovali aj v minulosti. Podľa našich informácií disponujú zlodeji nástrojom, vďaka ktorému dokážu odrezať kovové výfukové potrubie za pár sekúnd. Takýmto spôsobom odcudzili už niekoľko katalyzátorov na sídlisku Vlčince.

Nevýhodou, ktorá zlodejom hrá v tomto prípade do karát, je fakt, že v priestoroch garáží sa nenachádza kamerový systém. Majiteľka vozidla chce apelovať na vedenie obchodného centra, aby do budúcna zvážilo montáž kamier aj na parkovisku.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu