V Terchovej v noci horela drevenica, pri požiari zomrela matka s dvomi dcérami


Foto: V Terchovej v noci horela drevenica, pri požiari zomrela matka s dvomi dcérami
Galéria: 8 fotiek
Foto: HaZZ

Hasiči z Terchovej aj zo Žiliny zasahovali včera 19. júla 2017 pri požiari drevenice v Terchovej. Krátko po jedenástej hodine v noci došlo k požiaru rekreačnej chaty. Po príchode na miesto bolo zistené, že horí poschodie chaty a strecha, pričom celý priestor je silno zadymený.

„Pri udalosti zasahovali profesionálni hasiči zo Žiliny, Terchovej, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči z Terchovej,“ uvádza Prezídium HaZZ.

Udalosť neprežili 3 osoby a 1 osoba sa zranila. Hasičom sa požiar podarilo úplne zlikvidovať až okolo 05:30 hod. dnes ráno. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. V chate sa nachádzali dievčatá vo veku 5 a 8 rokov a ich 41-ročná matka. Majiteľ chaty, ktorý sa snažil rýchlo privolať pomoc, skončil v nemocnici s ľahšími popáleninami. 

K tragédií došlo v oblasti Vyšní Berešovia. Bližšie informácie zisťujeme.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar rekreačnej chalupy v plne rozvinutej fáze horenia. Bol vykonaný prieskum prízemia. Po lokalizácii požiaru sa podarilo hasičom dostať na poschodie, kde boli nájdené tri usmrtené osoby, z toho 2 deti. Požiar sa podarilo v skorých ranných hodinách zlikvidovať,“ informuje ďalej HaZZ.


Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Na miesto sa dostavili členovia expertíznej skupiny Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra Bratislava na zisťovanie príčin vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu vyšetrovania.

Prípadom sa okamžite začala zaoberať žilinská polícia

„K požiaru chaty došlo z doposiaľ nezistených príčin. Po uhasení požiaru boli nájdené v chate tri osoby bez známok života. Prípad prevzal vyšetrovateľ, za prítomnosti pracovníkov KEÚ, zisťovateľa požiarov vykonáva ohliadku miesta a prvotné úkony. V prípade bude začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Okolnosti a príčina vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu