Muž venčil psa na sídlisku Vlčince bez vodítka, neznáma osoba ho udrela do tváre a ušla


Foto: Muž venčil psa na sídlisku Vlčince bez vodítka, neznáma osoba ho udrela do tváre a ušla Foto: ilustračné

Mestskí policajti riešili začiatkom júla prípad, kedy istého muža na sídlisku Vlčince napadla neznáma osoba. Muž venčil svojho psa bez vodítka medzi bytovkami, na ulici Tulská, keď k nemu zrazu niekto pristúpil a udrel ho do tváre. Útočník mal taktiež psa, ale na vôdzke. Po údere do hlavy sa z miesta rýchlo vytratil na červenom osobnom vozidle kombi. 

Hliadku mestský policajtov vyslalo na miesto operačné stredisko štátnej polície, na ktorú sa poškodený telefonicky obrátil. Mestskí policajti oznamovateľa poučili a odporučili mu lekárske ošetrenie. Mužovi bolo odporučené aj následné riešenie veci trestnoprávnym resp. občianskoprávnym konaním.


Neznámy muž mohol útočiť aj preto, ak videl psa vykonávať potrebu a majiteľa nevidel po ňom upratať. Podobný prípad sa stal len nedávno na sídlisku Solinky, kedy sa jeden z obyvateľov pokúšal napadnúť inú osobu so psom, najskôr slovne a následne aj fyzicky. V tomto prípade išlo o situáciu, kedy fenka vykonala malú potrebu a majiteľ teda nemal čo upratovať. To ale jeho spoluobčan zrejme nebral do úvahy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu